Tona producerer håndlavede moving-coil transformere

For at få det fulde udbytte af MC pickuppen skal dens svage signal hæves og tilpasses forstærkeren – en opgave der er langt fra triviel på grund af størrelsesordenen af signalet.
En passiv transformer har oftest været set som den mest fornuftige løsning da transformeren i sig selv ikke tilfører støj til signalet. Men kompromis’et har traditionelt været at man så måtte give køb på frekvensgang (især lave frekvenser, bas) og forvrængning.

Da transformeren så at sige overfører strøm magnetisk, undgåes samtidig overførsel af brum og andet støj som kan degradere lydkvaliteten. Også indstrålet støj er der taget hånd om: Kabinettet er laserskåret af en blød jerntype med meget lav magnetisk modstand – og med en vægtykkelse på flere cm. Dette blokerer effektivt for indstråling af brum af enhver art – uanset om det måtte være af elektrostatisk eller af magnetisk oprindelse.
Den store mængde blødt jern i afskærmningen fører til en ret høj samlet vægt på 4.6 kg, hvilket også bremser uønskede vibrationer og udgør en stabil base selv når kraftige kabler skal forbindes.

Samarbejdet med Jakob Erland som er en af de førende producenter af udstyr til lydstudier og lyd mastering (Gyraf Audio), har medført at transformeren kan håndtere et bredt frekvensområde (5Hz-70kHz) samtidig med høj virkningsgrad og meget lavt støj- og forvrængnings-niveau.
Det opnås alt sammen ved hjælp af specielle viklings-geometrier, isolations-metoder, nye kernematerialer – og frem for alt:
Masser af koncentreret lytning på alle mulige parametre for at identificere netop de steder der bliver lydmæssigt kritiske. Tona transformere bliver implementeret i kommende Gyraf Audio produkter, og er i daglig beta testing i et af danmarks førende mastering studier.

For man kan have alle de fine måledata man vil, og alligevel stå med et produkt der er ikke lever op til forventningerne. Alle TONA’s transformere er løbende testet af et panel af Hi-Fi entusiaster – hvor lyden og musikaliteten er i fokus.

Leveringstid på TONA T20/40 er ca. 2 uger fra bestilling.